Privatumo politika

Duomenų valdytojas yra Inga Burbulė (toliau – aš). Aš prižiūriu ir valdau https://www.existentialpsychotherapist.co.uk svetainę (toliau – mano svetainė).

Jūsų duomenys, kuriuos aš renku

Aš renku ir tvarkau šiuos klientų duomenis:

  • Vardas, pavardė, kontaktai, konsultacijų laikas ir duomenys, kuriuos man pateikiate mūsų bendravimo sms ar socialinių tinklų žinutėmis ar elektroniniu paštu metu.
  • Sutartys ir kiti jūsų pasirašyti dokumentai.
  • Jūsų šeimos gydytojo bei vieno iš jūsų artimųjų duomenys.
  • Sesijų užrašai, kuriuose jūsų duomenys bus užkoduoti.
    reports.
  • Svetainės renkami duomenys. Mano svetainė kaip ir dauguma svetainių renka šią informaciją, kuri yra siunčiama jūsų naršyklės, jums naršant svetainėje: IP adresą, prisijungimo laiką ir datą, apsilankymus mano interneto svetainėje ir jų trukmę, informaciją apie jūsų naršyklę, operacinę sistemą ir kitą statistinę informaciją.
  • Slapukai. Slapukai – nedidelės teksto rinkmenos, kurias svetainė išsaugo jūsų kompiuteryje arba judriojo ryšio įrenginyje. Mano svetainėje yra naudojami tik būtinieji slapukai. Šie slapukai yra būtini tam, kad galėtumėte naršyti po mano svetainę ir naudotis jos funkcijomis, tokiomis kaip prieiga prie saugių svetainės sričių.

Kaip ir kokiu tikslu aš renku ir tvarkau jūsų duomenis

Visus asmens duomenis, kuriuos aš tvarkau, man pateikia patys klientai ir aš juos tvarkau dėl šių priežasčių:

  • Vardas, pavardė, kontaktai, konsultacijų laikas ir jūsų pateikti duomenys, mums bendraujant raštu. Šią informaciją aš renku siekdama užtikrinti savo paslaugų kokybę ir kad galėčiau bendrauti su jumis, tartis dėl susitikimų, taip pat siekdama prireikus pareikšti arba apginti teisinius ieškinius bei atlikti kitus teisėtu veiksmus. Šie duomenys yra tvarkomis teisėtų interesų pagrindu.
  • Sutartys ir kiti jūsų pasirašyti dokumentai. Šiuos duomenis aš renku siekdama prireikus apginti teisinius ieškinius bei atlikti kitus teisėtu veiksmus. Šie duomenys yra tvarkomis teisėtų interesų pagrindu.
  • Jūsų šeimos gydytojo bei vieno iš jūsų artimųjų duomenys bus naudojami tik nelaimės atveju. Ši informacija yra tvarkoma teisėtų interesų pagrindu.
  • Sesijų užrašai. Šiuos duomenis aš renku siekdama užtikrinti savo paslaugų kokybę esant sutartinei prievolei.
  • Svetainės renkami duomenys ir slapukai. Šie duomenys yra renkami siekiant užtikrinti svetainės darbą ir pagerinti jos funkcionalumą.

Duomenų perdavimas trečiosioms šalims

Jūsų duomenys tretiesiems asmenims bus teikiami laikantis konfidencialumo bei kitų psichoterapeutų etikos principų ir asmens duomenų saugumo reikalavimų, kaip nustatyta teisės aktuose, šiais atvejais:

  • Aptariant mūsų darbą supervizijų ir intervizijų metu, kai bus minimas tik jūsų vardas. 
  • Teismams ir kitoms teisėsaugos ir (ar) ginčų nagrinėjimo institucijoms, šioms vykdant teisinius įgaliojimus.
  • Kai gresia pavojus jūsų ar kito žmogaus sveikatai ar gyvybei.
  • Kitais teisės aktuose numatytais atvejais.

Kaip aš saugau jūsų duomenis

  • Aš saugau jūsų slaptažodžiu apsaugotus ir užkoduotus duomenis kompiuteryje, naudojant apsaugotą slaptažodžiu Windows paskyrą. Šių duomenų atsarginės kopijos yra laikomos USB atmintinėje, kuri yra laikoma užrakintoje spintelėje.
  • Išmaniajame telefone. Jei jūs man skambinsite ar rašysite sms žinutę arba sutiksite, kad aš jums skambinčiau ar rašyčiau, jūsų telefono numeris liks mano telefone, kol jis bus ištrintas automatiškai. Aš neišsaugosiu jūsų telefono numerio ar vardo savo telefone.
  • Elektroniniame pašte arba socialinių tinklų žinutėse. Kai jūs su manimi susisieksite, jūsų elektroninio pašto adresas ar profilio vardas ir mūsų susirašinėjimas bus saugomas mano elektroninio pašto dėžutėje, skirtoje šiam verslui, ar socialinių tinklų puslapiuose. Visos paskyros yra apsaugotos slaptažodžiais.
  • Banko finansinės ataskaitose ir Paypal paskyroje išliks jūsų vardas, pavardė ir kiti duomenys, naudojami finansinių institucijų. Ši informacija bus saugoma tik elektroniniame formate slaptažodžiais apsaugotose paskyrose.
  • Sutartys ir kiti jūsų pasirašyti dokumentai yra laikomi užrakintoje spintelėje. Dokumentai pasirašyti elektroniniu būdu yra saugomi kompiuteryje kartu su kitais elektroniniais duomenimis.

Kadangi informacijos perdavimas internetu nėra visiškai saugus, aš rekomenduoju nesiųsti man jokios jautrios informacijos ir duomenų apie save elektroniniu paštu, socialinių tinklų ar sms žinutėmis. Nors aš labai stengiuosi apsaugoti jūsų duomenis savo kompiuteryje ir paskyrose, aš negaliu užtikrinti tų duomenų, kuriuos jūs siunčiate man, saugumo. Tačiau kai gausiu jūsų duomenis, aš taikysiu griežtas saugumo priemones, kad apsaugočiau juos nuo neteisėtos prieigos.

Asmens duomenų saugojimo trukmė

Aš saugosiu jūsų duomenis ne ilgiau nei tai yra reikalinga šioje politikoje numatytiems tikslams pasiekti.

  • Aš saugosiu jūsų vardą, pavardę, kontaktus, konsultacijų laikus, finansinę informaciją šešerius metus po jūsų terapijos pabaigos.
  • Žinutėse ir elektroniniuose laiškuose pateikta informacija bus saugoma dvi savaites, nebent jūs užsirašysite į konsultaciją, tuo atveju žinutės bus ištrinamos po mūsų susitikimo.
  • Sutartys ir kiti jūsų pasirašyti dokumentai bus saugomi šešerius metus po jūsų terapijos pabaigos.
  • Jūsų šeimos gydytojo bei vieno iš jūsų artimųjų duomenys bus saugomi iki jūsų terapijos pabaigos.
  • Sesijų užrašai bus saugomi šešerius metus po jūsų terapijos pabaigos.

Pasibaigus saugojimo laikotarpiui, aš jūsų asmens duomenis ištrinsiu, o popierinius dokumentus sunaikinsiu saugiu būdu.

Jūsų teisės

Jūs turite šias teises, įtvirtintas Bendrajame duomenų apsaugos reglamente:

  • Teisę susipažinti su mano tvarkomais jūsų asmens duomenimis. Jums pateikus prašymą, aš privalau jums pateikti jūsų asmens duomenų kopiją.
  • Teisę reikalauti ištaisyti asmens duomenis. Galite reikalauti, kad papildyčiau arba pataisyčiau informaciją apie jus, kuri, jūsų manymu, yra netiksli ar neteisinga.
  • Tam tikromis aplinkybėmis turite teisę reikalauti ištrinti asmens duomenis.
  • Tam tikromis aplinkybėmis turite teisę apriboti asmens duomenų tvarkymą.
  • Tam tikromis aplinkybėmis turite teisę nesutikti su asmens duomenų tvarkymu.
  • Tam tikromis aplinkybėmis turite teisę į asmens duomenų perkeliamumą, t.y. galite reikalauti, kad jūsų asmens duomenys būtų perduodami kitoms įmonėms, įstaigoms ar organizacijoms.

Už šių teisių įgyvendinimą mokėti nereikės. Prašymą dėl aukščiau nurodytų teisių įgyvendinimo galite pateikti man el. paštu: inga@existentialpsychotherapist.co.uk. Aš atsakysiu jums per vieną mėnesį.

Skundai

Jei turite nusiskundimų ar manote, kad jūsų duomenis aš tvarkau netinkamai, galite kreiptis į mane el. paštu: inga@existentialpsychotherapist.co.uk.

Taip pat galite kreiptis į šias įstaigas:

1. Information Commissioner’s Office

Adresas:

Wycliffe House

Water Lane

Wilmslow

Cheshire

SK9 5AF

Tel. 0303 123 1113

Svetainė: https://www.ico.org.uk.

 

2. Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija Lietuvoje

Adresas:

Sapiegos g. 17

Vilnius

Lietuva

 

Tel.  +370 5 271 28 04, +370 5 279 1445

Faks. +370 5 261 94 94

El. paštas: ada@ada.lt

E. pristatymo dėžutė: 188607912